Kedilerde beslenme genel vücut sağlıkları ve yaşayışları için oldukça önemli bir noktadır. Yavru kedilerin beslenmesi ile anne kedinin beslenmesi arasında büyük bir fark bulunur. Sahiplenilen kedinin vücut ihtiyaçları bir veteriner tarafından tespit edilerek hangi mama ona uygun olacaksa bu verilmelidir. Bu süreçte kedinin belirli hormonal hastalıkları bulunabilir ve bu verilen mamalar ile daha zararlı bir hale gelebilir. Kedilerin çoğunda beslenmeden kaynaklı olarak kronik obezite hastalığı görülür. Bu hem kendi sağlığı açısından hem de bakıcısı olarak gözetiminde olan kişi için dikkat edilmesi gereken bir noktadır.


Kedinin vücut yapısına uygun bir beslenme tarzı oluşturmak, yüksek yağ düzeyine sahip, içerisinde vitamin mineral düzeyi yetersiz, protein oranı az olan yiyeceklerin tek yönlü verilmesi de böyle bir süreci tetikler. Kedilerin süt sevdiği söylenir aslında bu halk arasında bilinen bir yanlıştır. Kedi yavrusu özellikle anne sütü ile beslenerek büyümesi gerekir. Fakat başka bir hayvanın sütünü içerken sindirmekte oldukça zorlanırlar.


Aile içerisindeki yemek sofralarına kedinin dahil edilmesi doğru bir hareket değildir. Burada sürekli olarak ev yemekleri ile beslenen bir kedi vücudunda farklı hastalıkların görülmesi ile karşı karşıya kalacaktır. Tavuk ve balık ürünlerinden oldukça hoşlanan kedilere bu ürünleri verirken kemiksiz ve kılçıksız olduklarına özellikle dikkat etmek gerekir. Kediler baharat sevmezler ve şekerli ürünler de onlara çok zarar verir. Bu sebeple yağlı, şekerli ve içerisinde bol baharatın bulunduğu yiyecekleri vermekten kaçınmak gerekir. Kedilerin tavuk ve tavuk ürünleri sevdiği bilinir. Fakat bunlar çiğ olarak verildiğinde vücudunda parazitlenmeye yol açar. Sosis, salam, et ve et ürünleri ve tavuk çeşitleri muhakkak pişirilerek verilmelidir. Hem parazit ihtimali artarken hem de çiğ yiyecekleri sindirmekte oldukça zorlanırlar.