Yavru Kedilere Mama Nasıl Verilmelidir?

Yavru kedi kuru mama alıştırma yapmak için kedi sahiplerinin çok çaba sarf etmesi gerekmez. Sağlıklı bir kedi sütten kesildikten sonra kuru mamaya çabucak alışabilir. Kedinizin kuru mamaya alışmasında sorun yaşıyorsanız öğünlerini verirken cazip hale getirebilirsiniz. Kediler doğada avcı canlılar oldukları için evde onlara avlandıkları hisleriyle mama verme sistemi oluşturabilirsiniz.

Kedilerin düzenli beslenmeleri ve ilerleyen yaşlarda diyabet sorunları gibi sağlık problemleri yaşamamaları için öğünleri takip edilmelidir. Yavru kediler için her ne kadar mama dolu bir kabı önlerine koymak çok sakıncalı olmasa da ilerleyen zamanlarda kedi büyüdükçe kedi sahiplerinin bu şekilde mama vermekten vazgeçmesi gerekecektir. Çünkü kedilerin öğünlerini takip etmeden serbest bir şekilde mama düzeni oluşturmak ilerleyen zamanlarda sağlık sorunlarının oluşmasına neden olacaktır. Yavru kediler ve yetişkin kediler önlerinde mama oldukça gidip yemekte sakınca görmezler. Mama yemek sağlıklı kediler için keyif vericidir. Bu nedenle kedilerin ihtiyaçları olandan fazlasını yememesi için öğün sayıları ve öğün miktarına dikkat edilmelidir.

Yavru kedi maması öğünleri yavru kedinizin yaşı ve kilosuna uygun oranda verilmelidir. Yavru kedileri günde iki kez ya da üç kez beslemek yeterli olacaktır. Yavru kedi maması önerileri için veteriner hekiminize danışabilirsiniz. Piyasada bulunan yavru kedi mamaları arasından ıslak ve kuru mama tercihi yaparken yüksek kalitede mama seçmeye özen gösterin.