Yavru kedi tuvalet eğitimi kaç aylıkken başlar sorusu yavru kedi sahiplenmek isteyenler ve yavru bekleyen kedi sahipleri için merak edilmektedir. Tuvalet eğitimi konusunda kedi sahiplerinin bilgi sahibi olması kedilerin evdeki yaşamlarında pratik çözümler sunacaktır.

Yavru kediler 3 haftalık olana kadar kendi tuvaletlerini yapamaz. Bu aşamada anne kedi yavruların makat bölgesini yalayıp, ovarak tuvaletlerini yapmasına yardımcı olur. 3 haftalıktan sonra kediler kendi tuvaletlerini yapmaya başlayabilir. Kedilerin tuvalet eğitimleri ise 1 aylık olduklarında başlayabilir. Birinci aya yaklaşan kediler artık kum kabına tuvaletlerini yapmaya hazır olur. Yavrular için hazırladığınız kum kabı anne kedi ile birlikte yaşam bölgesinin çok uzağında olmamalıdır. Kum kabı çok uzakta olursa eğer yavru kediler tuvalet eğitimini öğrenme konusunda zorluk yaşayabilirler.

Yavru kedi tuvalet eğitimi nasıl verilir öğrenmek için öncelikle kedi doğasını gözlemlemek gerekir. İlk kez kedi sahibi olanların veteriner hekim danışmanlığına ihtiyaçları olabilir. Bu konuda hekiminizden yardım almaktan çekinmemelisiniz. Kediler doğası bakımından kendi tuvaletlerini kuma yaparak içgüdüsel olarak kumu kapatma eğiliminde olurlar. Bu nedenle bir kedinin kum kabı dışında tuvaletini yapması aslında onları rahat hissettirmez. Kedilerin stres yaşamadan tuvalet eğitimlerini öğrenebilmesi için kedi kumu kabı, kedi kumu seçimi de çok önemlidir. Yavru kedi sayısı birden fazla olacaksa eğer aynı ortamda iki tane kum kabı yerleştirmeyi düşünebilirsiniz.