Sahiplendiğiniz köpek yavru ise, yavruluk döneminde kazanılan tuvalet eğitimi alışkanlığı çok daha sağlıklıdır. Sahiplendiğiniz yetişkin bir köpek ise, eve geldiği günden itibaren çalışmalara başlayabilirsiniz.

Köpek Tuvalet Eğitimi Verirken Yapılan Hatalar Nelerdir?

Sabırlı olmamak, azarlamak ve ona ayırdığınız süreyi kısa tutmak yapabileceğiniz hatalardan birkaçıdır. Öncelikle sabırlı olmalı ve köpeğinizin de bir rutini olduğunu unutmamalısınız. Köpeğiniz eve tuvaletini yaptığı zaman ona bağırmamalısınız. Bunun yerine tuvaletini yaptığı bölgeyi onun yanında temizleyerek ardından onu dışarı çıkarıp genellikle tuvaletini yaptığı yere götürebilirsiniz. Bir diğer hata da yukarıda bahsettiğimiz gibi yürüyüş yaparken süreyi kısa tutmaktır. Köpeğiniz tuvaletini yapar yapmaz onu eve götürmek yerine, bir süre daha yürümeye ve oynamaya devam etmelisiniz.

Köpeklere Tuvalet Eğitimi İçin Yardımcı Malzemeler Nelerdir?

Eğer köpeğinizin evin içerisinde belirli bir yere tuvaletini yapmasını istiyorsanız, çiş eğitim pedi ve çiş spreyi edinmeniz gerekir. Tuvaletini dışarıda yapmasını istiyorsanız da belirli bir alanda tuvaletini yaptıktan sonra ona ödül maması vermelisiniz.

Çiş pedi olarak da bilinen çiş eğitim pedleri, köpeğiniz için onlarca çeşit ödül maması ve köpek tuvalet alıştırma spreyi, diğer bir deyişle çiş spreyi gibi ihtiyaçlarınızın için evinemama.com’a gelin! Yüzlerce ürün arasından köpeğinizin ihtiyaç duyduğu bütün ürünleri alabilir, tuvalet eğitimini kolayca verebilirsiniz.